Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ



: Έχετε δύο αγελάδες. Τις αρμέγετε και επειδή θεωρείτε ότι η τιμή του γάλακτος βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, πετάτε το γάλα τους σε γνωστή χωματερή (αφού ενημερώσετε πρώτα τα τηλεοπτικά δίκτυα) και λίγες ημέρες μετά, διαμαρτύρεστε μαζί με τα τετράποδά σας μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο και την Βουλή.

Η δημοτική αστυνομία σας γράφει πρόστιμο για παράνομη στάθμευση. Εμφανίζεστε στην τηλεόραση για να διαμαρτυρηθείτε. Μετά από παρέμβαση φίλου σας κομματάρχη, παίρνετε ένα δάνειο από την τράπεζα για δημιουργία στάβλου. Αγοράζετε ένα εξοχικό στην Μύκονο, γιότ και πηγαινοέρχεσθε στο καζίνο. Δίνετε το 5% του δανείου στον δημόσιο υπάλληλο που θα σας ελέγξει, γι να βεβαιώσει ότι το παλιό σπίτι της γιαγιάς σας στο χωριό, είναι ένας μοντέρνος στάβλος.

 Παίρνετε ένα νέο δάνειο για αποπεράτωση της εγκατάστασης. Εν τω μεταξύ η εφορία σας βάζει πρόστιμο για διαφυγόντα κέρδη αφού δηλώνετε ότι έχετε 100 αγελάδες. Κηρύσσετε πτώχευση και διαμαρτύρεστε στις εφημερίδες για διωγμό της βιομηχανίας γάλακτος από την κυβέρνηση. Ο υπουργός οικονομικών παρεμβαίνει και το κράτος αγοράζει την εταιρία σας για να την εξυγιάνει. Μετά από δέκα χρόνια και τρία δισεκατομμύρια έξοδα, το δημόσιο σας ξαναπουλάει την επιχείρησή σας στο ένα δέκατο του κόστους της. Παίρνετε νέο δάνειο από την τράπεζα, αγοράζετε την επιχείρηση, κάνετε πτώχευση και τα χρέη τα πληρώνουν οι φορολογούμενοι.
Έπειτα βγάζετε το ρευστό στην Ρουμανία και αγοράζετε φάρμα. Εκεί έχετε ολλανδικές αγελάδες, βούλγαρους εργάτες, κινέζικο εξοπλισμό, αμερικανικές ζωοτροφές και εισάγετε το γάλα στην Ελλάδα, όπου το πουλάτε σαν φρέσκο ντόπιο (σε πενταπλάσια τιμή από όσο σας κοστίζει), μέσω της εταιρίας που έχετε στις Βρυξέλλες.



Γράφεστε στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ελλάδος και ζητάτε νέες κατώτατες τιμές στο γάλα και φορολογικές ελαφρύνσεις γιατί στηρίζετε την ελληνική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου